NYITVATARTÁS (katt)


Megrendelések, raktár

hétköznap 10-16 óráig

30 629-6883 (Eger)

30 995-2238 (Nyíregy.)

30 639-3986 (Budapest)

 30 377 9189 (Debrecen)

rendeles(kukac)futesprofi.hu

kozpont(kukac)futesprofi


Ajánlatkérés - tervezés

ajanlat(kukac)futesprofi.hu


SZAKTANÁCSADÁS

+3630 995 2237

hétköznap 10-16 óráig


Látogató számláló

0
7
4
5
4
0
8

Opten A minősítés


A FUTESUZLET.HU üzemeltetője a PELLE és PELLE Kft. az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője, a vele való üzleti kapcsolat pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.

TOP termékek

Ajánlat kérése: ajanlat(kukac)futesprofi.hu   Szaktanács hétköznap 10-16-ig  30/995 2237

PADLÓFŰTÉSEK

Padlófűtések elektromosan

Hogyan válasszunk a különböző elektromos padlófűtések közül, melyik a megfelelő az adott körülmények közé?

1. Új építésű háznál és lakásnál a legjobb talán a hőszigetelésen lévő aljzatbetonba a betonacél hálóra vagy rögzítőszalagra letekert elektromos fűtőkábel. Természetesen a szükséges teljesítménynek megfelelő kábeltávolsággal!

Itt az anyagköltség kisebb, mint az előre elkészített fűtőszőnyegnél, viszont a munkadíj természetesen drágább! Az aljzatbetonban letekert elektromos fűtőkábel segítségével készített padlófűtés nem befolyásolja előre a későbbi befejező rétegrendet, azaz hidegburkolat (kerámia) vagy melegburkolat (laminált padló, vinyl) is lehet!

Természetesen az aljzatbetonban használhatunk elektromos fűtőszőnyeget is, ha nem akarunk bajlódni a fűtőkábel letekerésével.

2. Utólagosan készített padlófűtés, ha van a padlószerkezetben hőszigetelés

2/1. Hidegburkolatnál vagy vinyl burkolatnál is elektromos fűtőszőnyeget használhatunk, akár közvetlenül a régi burkolaton. Arra vigyázzunk, hogy vinylnél is csak a normál fűtőszőnyeg a megoldás, természetesen a fűtőszőnyegen alkalmazott aljzatkiegyenlítővel. Mindegy, hogy ragasztott vagy klikkes a vinyl, alu fűtőszőnyeg nem lakalmas ilyenkor a padlófűtésre.

2/2. Laminált padlónál az alu fűtőszőnyeg rétegrendjében az alátétlemeznek tulajdonképpen nincs hőszigetelő szerepe, viszont segít a vastagabb kábelek és padlószenzor elrejtésében.

3. Utólagos padlófűtés, ha nincs a padlóban hőszigetelés és nem készül újra a rendszer

3/1. Laminált padlónál egyszerű a dolog. Extra hőszigetelés nélkül is általában elég a 6 mm XPS hőszigetelés, amit az alumínium fűtőszőnyeg alá javaslunk.

3/2. Hidegburkolatnál már problémás a helyzet, hiszen régebben csak a komplett aljzat újra elkészítése volt a megoldás, megfelelő vastagságú hőszigeteléssel és új aljzatbetonnal, hogy a csempék közötti fugák ne repedjenek pontszerű terhelésnél.

Ha nem kerül bontásra a régi padló, akkor a gond a kis beépítési magasság. A megoldás a műgyantás habarccsal ellátott XPS építőlemezünk, melyet akár a régi burkolatra leragasztva egy rendkívül stabil hőszigetelt aljzatot kapunk. Erre mehet az elektromos fűtőszőnyeg és hiidegburkolat, akár közvetlenbül ragasztva (kiegyenlítő nélkül)

Tovább

Miért jó az elektromos padlófűtés?

Elektromos padlófűtés vezérelhetősége

Minden elektromos padlófűtés lelke a padlószenzoros termosztát. A padlószenzorral állíthatjuk a padló maximális hőmérsékletét, ami nemcsak a használó lábának segítség a túlfűtés és kellemetlen érzés ellen, hanem például a laminált padlós rendszereknék a melegburkolat élettartamát is hosszabbítja a megfelelően beállított 27-28 C fokos hőmérsléklet.

A levegő hőmérséklete pedig általában programozható külön idősávokban, sőt a wifis elérés is kellemes áron elérhető.

Ami a lényeg mindig: ne sajnáljuk a termosztátok minden helyiségbe való beépítését! A megfelelő hőmérséklet csak így biztosítható, hiszen nincs külön teljesítmény vezérlésre lehetőség, mint pl. a vizes rendszereknél a radiátor thermofeje..

Kivitelezési idő és technológia

Az elektromos fűtőszőnyeg és az alu fűtőszőnyeg lerakási, fektetési ideje is extrém rövid. Egy normál szoba néhány óra alatt készen is van.

Utólagos kivitelezhetőség - rétegvastagság

Az elektromos padlófűtések közül a fűtőszőnyegek és alu szőnyegek nagy előnye, hogy utólagosan is kivitelezhetőek akár a meglévő burkolatra is. A fűtőelem kis rétegvastagság ad erre leghetőséget.

Napelemes kiszolgálhatóság

Mint minden elektromos fűtés, úgy az elektromos padlófűtés energia igénye is egyszerűen kiszolgálható egy megfelelően méretezett napelem rendszerrel.

Karbantartásmentesség -Garancia

Egy jól lerakott padlófűtés élettartama több évtized, nemcsak a garanciaidő alatt nem várható meghibásodás. Sokan azt hiszik, hogy a fűtőszál magas hőmérsékleten üzemel (izzik). A valóságban egészen alacsony hőmérsékletű a működés 50-60 C foknál feljebb a levegőn sem megy egy fűtőkábel hőmérséklete, ragasztóba, betonba ágyazva pedig 28-30 fokos az üzemi hőmérséklet. Így egy mérési jegyzőkönyvvel is igazolt hibátlanul fektetett fűtőszőnyeg garanciaideje minimum 10 év, de vannak 25 év garanciát adó gyártóink is. (HEATCOM)

 

Tovább