NYITVATARTÁS (katt)


Megrendelések, raktár

hétköznap 10-16 óráig

30 629-6883 (Eger)

30 995-2238 (Nyíregy.)

30 639-3986 (Budapest)

 30 377 9189 (Debrecen)

rendeles(kukac)futesprofi.hu

kozpont(kukac)futesprofi


Ajánlatkérés - tervezés

ajanlat(kukac)futesprofi.hu


SZAKTANÁCSADÁS

+3630 995 2237

hétköznap 10-16 óráig


Látogató számláló

0
7
4
5
4
5
2

Opten A minősítés


A FUTESUZLET.HU üzemeltetője a PELLE és PELLE Kft. az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője, a vele való üzleti kapcsolat pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.

TOP termékek

Ajánlat kérése: ajanlat(kukac)futesprofi.hu   Szaktanács hétköznap 10-16-ig  30/995 2237

PADLÓFŰTÉS laminált alá

Alumínium fűtőszőnyeg elektromos padlófűtéshez melegburkolatok, laminált padló alá

Alu fűtőszőnyeg laminált padló aláAz alumínium L-PRO és LIKEWARM és Heatcom alu fűtőszőnyegek kifejezetten a meleg burkolatok, úsztatott (szárazon épített) padlóburkolatok elektromos fűtése. Fűtőeleme kéteres fűtőszála, melyek keresztmetszete alig 1 mm.

A fűtőszálak élettartalma a kéteres kialakításnak köszönhetően hosszabb, mint a hagyományos fűtőkábeleké, kivitelezése gyorsabb és egyszerűbb az egy oldalon történő csatlakoztatásnak köszönhetően.

100%-ban elektroszmog mentes termék!

Rétegrendjük teljesen hasonló a fűtőfilmekéhez, a teljes réteg vastagsága az aljzatbeton felett kb. 15 mm.

aljzatbeton  - 5-6mm XPS hőszigetelés - alumínium fűtőszőnyeg padlószenzorral - PE fólia védelem - laminált parketta


Hogyan válasszunk az alu fűtőszőnyeg gyártók közül?

Ránézésre és lerakási módra az összes termék hasonló.

Garanciaidőt tekintve a HEATCOM ad a szokásos 10 évnél jóval komolyabb 15 év garanciát. (drágább is)

Gyártási helyüket tekintve a Heatcom készül az EU-ban csak.

Mindegyik 50 cm széles, de a választék a LIKEWARM-nál a legnagyobb, hiszen létezik 20m2-es (40m hosszú) tekercs is, megkönnyítve a nagyobb szobáknál a gazdaságos fektetést.

Teljesítményüket tekintve a BVF L-PRO csak 100W/m2, a Heatcom 80 és 140W/m2, a LIKEWARM 80, 100 és 130W/m2 teljesítménnyel is elérhető.

 

Tovább

Alu fűtőszőnyeg elektromos padlófűtésre való alkalmazása alig 1-2 éves történet, de már nagy népszerűségnek örvend magabiztos működése, egyszerű lerakása és beépíthetősége miatt.

A laminált parkettás helyiségek utólagos vékonyrétegű padlófűtésének eddig egyetlen megoldása volt, az infra fűtőfilm vagy fűtőfólia. Elég sok gond volt és van az árnyékolás nélküli fűtőfilmek óriási elektroszmog kibocsátásával. Az alumínium borítású fűtőszőnyeg megoldja a problémát. Sőt a lerakása is messze egyszerűbb, gyorsabb, biztosabb!

Az alu fűtőszőnyeg vezérlése duplaszenzoros termosztáttal történik, ugyanúgy, mint a hidegburkolathoz gyártott fűtőszőnyegek esetében. Itt talán még komolyabb szerepük van, hiszen a laminált padló jóval kényesebb burkolat, mint egy kerámia padló, azaz nagyon kell figyelni a padlógyártó által javasolt maximális hőmérséklet betartására.

Miért jó az alu fűtőszőnyeg?

A kéteres 1,2 mm vastag fűtőkábel egyoldali bekötést garantál, így a lerakás lényegesen egyszerűbb, mint ha csak egyeres volna.

Az egymáshoz egész közel fektetett kábelek (kábeltávolság kb. 50mm) 2 rétegű vastag és teherbíró, erősített alu fólia között helyezkednek el.

Az alsó réteg biztosítja az egyenletes hőleadást (kábelek közti területen a hővezetést), a felső réteg pedig véd a mechanikai sérülések ellen és biztosítja a földelést és elektromágneses sugárzás elleni árnyékolást.

Mire vigyázzunk?

- láb nélküli bútorok (konyhabútor, zárt szekrénysor, stb.) alá tilos fektetni, mert az elektromos padlófűtésnél ilyenkor az adott rész nem tud kiszellőzni, nincs hely másütt leadni a hőenergiát és komoly túlfűtés jöhet létre, ami károsíthatja a burkolatot

- a padló hőmérséklete - a laminált padló forgalmazók szerint sem -  lehet több, mint 27-28 Cfok

- mindig használjunk a rögzítéshez, leragasztáshoz alumínium ragasztószalagot, amely a rögzítés mellett a szabadon álló fűtőkábel (fordulóknál) részeket is leárnyékolja

Vinyl padló alá ne tegyük, klikkes rendszerű alá sem!

A vinyl rendszerek alá a hagyományos elektromos fűtőszőnyeg alkalmazandó, önterülő aljzatkiegyenlítővel!

Tovább