NYITVATARTÁS (katt)


Megrendelések, raktár

hétköznap 10-16 óráig

30 629-6883 (Eger)

30 995-2238 (Nyíregy.)

30 639-3986 (Budapest)

 30 377 9189 (Debrecen)

rendeles(kukac)futesprofi.hu

kozpont(kukac)futesprofi


Ajánlatkérés - tervezés

ajanlat(kukac)futesprofi.hu


SZAKTANÁCSADÁS

+3630 995 2237

hétköznap 10-16 óráig


Látogató számláló

0
7
3
3
0
4
9

Opten A minősítés


A FUTESUZLET.HU üzemeltetője a PELLE és PELLE Kft. az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője, a vele való üzleti kapcsolat pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.

TOP termékek

Ajánlat kérése: ajanlat(kukac)futesprofi.hu   Szaktanács hétköznap 10-16-ig  30/995 2237

NORVÉG fűtőpanelek

Norvég fűtőpanelek, Adax, Glamox, Adax Neo, Adax WIFI fűtőpanelek

norvég fűtőpanelekNorvég elektromos fűtőpanelek

A norvég fűtőpanelek már Magyarországon is sok éve egyet jelentenek a megbízható, környezetbarát és gazdaságos elektromos fűtéssel.

Egyszerűen telepíthetőek, gyakorlatilag nincs karbantartás igényük, élettartamuk hosszú, alap garanciájuk 5 év cseregarancia, amely némi díj ellenében hosszabítható 8 évre.

A norvég fűtőpanelek konvekciósan fűtenek ventilátor nélkül, azaz rendkívül csendesen. Maximum 400 fokra melegedő fűtőbetétjükkel a levegőt felmelegítve azt mozgásba hozzák, így hőáramlás jön létre az adott helyiségen belül.

Felületi hőmérsékletük alacsony, mely fajtától függ, de akár 50 C fok is lehet, ezért gyerekszobai elhelyezésük is teljesen biztonságos.


Hogyan válasszunk az egyes fűtésfajták között?

FUTES1x1.hu


A panel tetején kiáramlik a meleg levegő, alul pedig hideg megy a helyére. A helyiségen belül pedig így létrejön egy ún. meleg henger, mely finoman befűti a szobát. A fűtőbetét kerámia magos, alumínium lamellás egység.

A konvekciós fűtést a panel alján elhelyezkedő érzékelő segítségével egy beépített termosztát vezérli. 

Csak vízszintesen szabad elhelyezni a falon, kb. 10-20 cm a padlótól vagy lábon a fal mellett!

Tovább


AJÁNLATKÉRÉS ITT: AJÁNLATKÉRŐ ŰRLAPNorvég fűtőpanelekl közti különbségek

Az alábbiakban  egy rövid áttekintést adunk a norvég fűtőpanelek közti különbségekről, hogy megkönnyítsük a választást a különböző típusok között.

Általánosságban mindegyik norvég fűtőpanel különleges (kerámia magos, alumínium ötvözetű lamellás) fűtőbetétje segítségével konvekciósan fűt. Saját termosztátjuk van, mellyel precízen beállíthatjuk a kívánt hőmérsékletet.

Üzemeltetésükhöz általában elegendő egy fázis. A fali fűtőpanel rendelkezik saját fali konzollal, mely segítségével kb. 15-20 cm magasra kell rögzítenünk a padlószinttől. Gyári szerelésű dugvillájukkal pedig ezután azonnal üzembe helyezhetőek.


ADAX NEO és ADAX NEO WIFI norvég fűtőpanelek - "a dizájn széria programozható termosztáttal, akár WIFI eléréssel"

Az ADAX  NEO fűtőpanel sem hagyományos izzószállal működik, melyet napjainkban megszoktunk, hanem egy speciális, nagy felületű fűtőbetéttel (2014-től "X" keresztmetszetű, lamellás, továbbfejlesztett változat), amely az izzószálaknál jóval alacsonyabb hőmérsékleten működik, ezáltal kevesebb áramot fogyaszt és egészségre nincs káros hatása. A fűtésteljesítményt még gazdaságosabbá teszi a precíz elektronikus vezérlés.

A norvég fűtőpanelek önálló fűtésként üzemelve, a kívánt hőmérséklet elérése után a termosztát ki-bekapcsolva tartja a beállított hőfokot a helyiségben és a várható fogyasztás helyes méretezés esetén egy nap alatt 8 óra üzemidővel számítandó.

(Pl egy 1kw-os fűtőpanel fogyasztása 1 nap alatt kb. 8 kwh lesz 22 C fokos szoba hőmérsékletnél.!)

Érdemes kihasználni a programozható termosztát adta takarékossági lehetőségeket, ugyanis ezekkel 10-15 % energiamegtakarítás is elérhető egy hagyományos elektromos konvektorhoz képest! A termosztáttal a hét napjaira egyedi programot állíthat be, az eco és komfort hőmérsékletet programozva.

2018-tól az uniós ERP előírások alapján pedig már szellőztetés érzékelő is segít a takarékoskodásban (S5 széria)!


Az ADAX NEO WIFI norvég fűtőpanel nemcsak okostelefonos távoli elérést tesz lehetővé, hanem IP24 védettséggel is rendelkezik, így fürdőszobában is nyugodtan használható fűtőpanel.

A fűtőpanel maximálisan igazodik az Ön igényeihez, hosszú távon az elvárt minőségű komfortérzetet biztosítja.

Az ADAX NEO és WIFI norvég fűtőpanelek egyenesen felfelé "nyomják" a meleg levegőt. Ezért az elhelyezésénél fontos, hogy pl. ne legyen felette függöny, mert akkor a meleg az ablak és függöny közé érkezik. Inkább szabad falfelületre tegyük, használjuk ki esztétikai előnyét!

Az Adax Neo WiFi fűtőpanel termosztátja közvetlenül képes csatlakozni a helyi WiFi hálózaton keresztül az internethez, így okostelefon vagy egyéb mobil eszköz segítségével a világ bármely pontjáról ellenőrizhető és programozható bármennyi készülék. Egy alkalmazáson belül akár több lakás  fűtőtestjeit is vezérelhetjük, legyen az lakás, iroda vagy nyaraló!

Az Adax Wifi-t vezérlő Adax Wifi Smart Heater okostelefon alkalmazás egyszerűen kezelhető, és rendkívül felhasználóbarát. Magyar nyelvű! Fűtési rendszereink működését teljes mértékben személyre szabhatjuk.

Az aktuálisan beállított heti program természetesen az élethelyzetünknek megfelelően bármikor felülírható. Ha hamarabb mennénk haza, mint ahogy a program be van állítva, megfelelő időben indíthatjuk az ADAX NEO WIFI fűtőpanelt. Ha pedig később, akkor energiát megtakarítva, későbbre állíthatjuk a felfűtést!


ADAX ECO - Adax Neo egyszerűbben, olcsóbban

Az Adax Eco norvég elektromos fűtőpanel a letisztult megjelenés és az egyszerű kezelhetőség tökéletes találkozása. A tekerőgombos, digitális kijelző nélküli, elektronikus termosztát azok számára kiváló választás, akik nem szeretnék elektromos fűtésüket programozni és távolról vezérelni. Nem kell kompromisszumot kötnie akkor sem, ha fontos a fűtőtest kinézete, hiszen az Adax Eco fűtőpanelnél is megmaradt a korábbi Adax típusokra is jellemző, minden térbe kiválóan illeszkedő, formatervezett kialakítás.


GLAMOX -  középáras norvég fűtőpanelek

 GLAMOX norvég fűtőpanelek a legzordabb téli időben is biztonságot és komfortot nyújtanak használói számára. Norvégia leghidegebb részein tesztelik őket nap, mint nap, ott, ahol a fűtésmód megfelelő kiválasztása nem csak kedv, vagy szimpátia, hanem létkérdés is.
Mindezt bizonyítja, hogy a norvég gyár 1960 óta gyárt és világszerte forgalmaz ilyen rendszerű fűtőpaneleket.

A skandináv országokon kívül szerte Európában és Ázsiában forgalmazzák a GLAMOX fűtőpaneleket, az évente eladott több, mint egymillió darab bizonyítja a GLAMOX töretlen sikerét.
Esztétikai megjelenésében követi a skandinávok által közkedvelt visszafogott, de örök divatú tervezést, letisztult fehér áramvonalas formavilága egyedivé teszi bármilyen lakókörnyezetben.

fűtés mechanizmusa itt is hasonló az ADAX NEO-hoz:  a panel alján beáramlik a hideg levegő, mely a panel belsejében a lamellás fűtőegységen keresztül felmelegszik, és a magas hőmérséklet-különbség miatt az előre nyúló nyílásokon keresztül a meleg levegő beáramlik a légtérbe.

Nincs benne sem ventilátor, sem izzószál, mely égetné és keringetné a port. Nincs az egészségre ártalmas  fizikai és élettani hatása sem: egyszerűen, a termodinamika elvén működik.
A termosztát méri és ellenőrzi a helyiség hőmérsékletét és annak változását, és kiszámítja, hogy a panelnek mikor kell működnie, azaz amint eléri a helyiség hőmérséklete a beállított hőfokot bizonyos ráhagyással (hiszterézis), a termosztát ki-bekapcsolva tartja szinten a hőmérsékletet.
Jól tervezett fűtőteljesítmény esetén általában egy nap alatt 8 órát működik a panel. A visszajelző LED-en lehet látni, hogy mikor működik.


Használhatóság

A GLAMOX norvég fűtőpanelek talán a leghosszabb mérettel rendelkeznek. Így alkalmazásukkal egy széles meleg levegő áramlás alakítható ki. Nagyobb belmagasságú lakásokba is ajánlom (max.3,3-3,5m) annak, aki ragaszkodik a norvég konvekciós fűtéshez, mert az elkészített meleg levegő nem közvetlenül a fal mellett áramlik, így nem hűl nagyon vissza a fűtetlen falnál.

Az előre irányított hőáramlás pedig a függönyös, polcos helyeken is jó hatásfokú fűtést biztosít.

Kapható alacsony kivitelben is, a kis parapet magasságú helyiségekhez!

A 2018-as ERPREADY fejlesztésű Glamox GDT fűtőpanel termosztátjának tudása megegyezik az Adax Neo S5 termosztát tudásával! Ablaknyitás érzékelés, adaptív hőmérséklet állítás, heti programozhatóság jellemzi.

Elérhető még a Glamox ET  manuálisan tekerhető (elektronikus) termosztátos norvég fűtőpanel változat is!


A közkedvelt és kellemes árú norvég BEHA fűtőpaneleket is tovább fejlesztették 2018-ban.

A normál termosztátos norvég fűtőpanelek helyét átvette a WIFI-s programtermosztáttal szerelt verzió, sajnos drágábban.

A BEHA fűtőpanel projektorral vetíti le a padlóra a beállított hőmérsékletet, okostelefonján pedig a megfelelő applikáció letöltése után programozhatja is a panel működését!

Bővebb infót saját BEHA honlapunkon talál itt:  BEHAFUTES.INFO.HU


ADAX - a " pénztárcabarát" - VP10 KETP, KTP és VP11 KETP, KTP norvég fűtőpanelek

 ERP READY kivitel, mobil, fix lábbal csomagolva, falikonzol nélkül! - ERP READY

Az Adax VP10 fali fűtőpanelek nagy népszerűségnek örvendenek azon tulajdonosok és vállalkozók között, akik stílusos, helytakarékos, hatékony elektronikus fűtési rendszert keresnek elérhető áron.

VP10 fűtőpanelek bármilyen helyiség fűtésére alkalmasak. Költséghatékony megoldást jelentenek meglévő fűtésrendszerek kiegészítésére az otthon felújítása vagy bővítése esetén is. A működési költségek csökkentéséhez elengedhetetlenül szükséges a megfelelő szabályozhatóság. Ennek érdekébe minden modell pontos, elektronikus vagy mechanikus termosztát vezérléssel van ellátva. Fontos: nem cserélhető, azaz fixen beépített a vezérlés. Magasságuk 295 mm.

Az ADAX VP11 sorozatú norvég fűtőpanelek abban különböznek a VP10 sorozattól, hogy magasabb (420 mm) kialakításuk révén kisebb helyen is elférnek, illetve létezik 2500 W-os teljesítményű panel is.

További lényeges különbség, hogy IP24-es érintésvédelműek, azaz kettős szigeteléssel rendelkezve nem igényelnek földelést!

Tovább