NYITVATARTÁS (katt)


Megrendelések, raktár

hétköznap 10-16 óráig

30 629-6883 (Eger)

30 995-2238 (Nyíregy.)

30 639-3986 (Budapest)

 30 377 9189 (Debrecen)

rendeles(kukac)futesprofi.hu

kozpont(kukac)futesprofi


Ajánlatkérés - tervezés

ajanlat(kukac)futesprofi.hu


SZAKTANÁCSADÁS

+3630 995 2237

hétköznap 10-16 óráig


Látogató számláló

0
7
4
4
9
6
3

Opten A minősítés


A FUTESUZLET.HU üzemeltetője a PELLE és PELLE Kft. az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője, a vele való üzleti kapcsolat pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.

TOP termékek

Ajánlat kérése: ajanlat(kukac)futesprofi.hu   Szaktanács hétköznap 10-16-ig  30/995 2237

PADLÓFŰTÉS hidegburkolat alá

Elektromos fűtőszőnyeg hidegburkolatok alá

Elektromos fűtőszőnyeg hidegburkolatok alá  Elektromos fűtőszőnyeg, elektromos padlófűtés csempeburkolat, hidegburkolatok alá - elektromos padlófűtés beltérben

Mi is indokolja a fűtőszőnyegek kifejlesztését?

Elektromos padlófűtés sok évtizede létezik, de kezdetben egyszerűen az elektromos fűtőkábeleket használták az aljzatbetonba építve, ahogyan a vizes padlófűtés csöveit is bebetonozták. A hőleadő kábel átadta a hőenergiát a betonnak, ami azt részben sugárzó, részben konvekciós hő formájában a fűtendő helyiség komforját biztosította.

A rendszert alkotó fűtőkábelt a szükséges teljesítménynek megfelelő kábeltávolsággal letekerték, legtöbbször a teherelosztásban résztvevő betonacélhálóra, majd nem túl vastag 5-8 cm vastag finombetonnal rögzítették. Itt előny, hogy a későbbiekben bármilyen (hidegburkolat vagy melegburkolat) is lehetett a befejező burkolati réteg. De a rendszer csak új építésnél vagy teljes padló rétegrend felújításnál működik.

Ahogy az elektromos padlófűtés a többi elektromos fűtéssel, megújuló energiákkal együtt egyre jobban előtérbe került, úgy nőtt az igény valamilyen egyszerűen kivitelezhető, utólagosan is elkészíthető padlófűtésre.

Ha ilyen volt az igény, fűtőkábeles rendszerrel is elkészíthető volt egy meglévő aljzatbeton tetején az elektromos padlófűtés!

De itt már nem igazán volt használható az egyszerű betonacélháló a lerakáshoz. Kellett egy kábel rögzítő szalag, amely megfelelő helyen tartja a kábeleket az aljzatkiegyenlítésnél. De ennek a lefúrása a betonhoz, majd a viszonylag nagy átmérőjű (5-7mm ) fűtőkábel bizony elég vastag aljzatkiegyenlítést igényel, a munkadíjról nem is beszélve.

Megvolt tehát az igény az egyszerűsítésre!


Hogyan válasszon a sok gyár terméke közül? Segítünk: hétköznap 10-16 : 30 995 2237


 

Tovább

Elektromos padlófűtés csempe alá - felépítés

Az elektromos fűtőszőnyeg szerkezetében a vastag fém rögzítőszalagot szuper vékony üvegszálas és öntapadós rabicháló (50 cm széles) váltotta fel, amire a gyárban előre rögzítik a megvékonyított (3.5-4mm) fűtőkábeleket a szükséges teljesítménynek megfelelő kábeltávolságban. Régebben még gyakran használt egyeres fűtőkábelek is lassan kimennek a "divatból" és ma már szinte kizárólag kéteres a rendszer: azaz elég egy oldalon bekötni az elektromos fűtőszőnyeget a hidegvéggel.

A helyiség méretéhez helyesen megválasztott elektromos fűtőszőnyeg aztán egy megfelelően portalanított és műgyanta alapozóval előkészített aljzatra egészen gyorsan lerakható, egyszerű kígyóvonal alakban például, a hálót megfelelő helyen vágva. (a kábelt természetesen sehol nem szabad elvágni)

Akkor sincs gond, ha véletlenül nem úgy jön ki a lépés, ahogy elgondoltuk, az elektromos fűtőszőnyeg simán visszaszedhető, újra rakható. (persze a portalan felület fontos:)

Ha esetleg nagyobb a fűtőszőnyeg, mint kellene, a végén  kimaradt hálórészről szedjük vissza a fűtőkábelt és fektessük például a fal mellé.

És kész is az elektromos padlófűtés csempe alá!

Figyelem: a kábelek soha ne fussanak egymás felett!


Padlófűtéses honlapunk itt: PADLOFUTES.INFO.HU


Ahogy bármelyik padlófűtésnél, itt is alaptartozék a pontos vezérléshez szükséges padlószenzoros termosztát. Burkolattól és saját igényeinktől függően más-más padlóhőmérséklet az igény, miközben a beállított levegőhőmérsékletet elérjük és fenntartjuk.

A fűtőszőnyeg fektetése és elektromos ellenállás mérése (mérési jegyzőkönyv) után mehet az aljzakiegyenlítés. Ez lehet önterülő (flexibilis) esztrich is, de a  ragasztóval is lehúzható egyenesre a felület hidegburkolat esetén, aztán másnap mehet a burkolás. Van, aki kerámia burkolatnál egy menetben rakja le a fűtőszőnyegre a lapokat, de ez nem javasolt, mert a ragasztó nehezen köt meg és nem is lesz olyan erős!

Mindig várjuk ki az ajánlott kötésidőt az első ráfűtésig.

Az elektromos fűtőszőnyegek nemcsak az elektromos padlófűtés csempa alá gyors megoldása. Vinyl padlónál  önterülő aljzattal is a fűtőszőnyeg javasolt! (Még klikkes rendszerű vinyl padlónál sem az alu fűtőszőnyeg a megfelelő padlófűtés a vinyl rendkívüli érzékenysége miatt a felületi egyenletlenségekre.)

Mindig győződjünk meg arról a kivitelezés előtt, hogy a padló rétegrendben van-e hőszigetelés. Ha nincs és nincs is lehetőség lerakni, inkább ne próbálkozzunk ezzel a fűtéssel! (Hacsak nem akarjuk az alattunk lévő szomszéd fűtésszámláját csökkenteni:)

Ha a padlófűtés fűtőegysége nincs elválasztva a födémtől, talajtól, nem lehet gazdaságos a működés!

Ha nincs hőszigetelés és nem csak 2 cm van a fűtés elhelyezésére, akkor lehet próbálkozni a szárazépítésben használt rendszerekkel, amikkel 5-7 cm vastagságban és betonozás nélkül megoldható a probléma.


Ajánlatot itt kérhet, minden problémás kérdésben, tervezési feladatban segítünk ingyenesen természetesen!

ajanlat (kukac) futesprofi.hu


Tovább