Szűrés

Ár
40 400 Ft - 228 500 Ft
Szállítási idő
Brand
Teljesítmény (Watt)
100 Watt - 1 000 Watt

NYITVATARTÁS (katt)


Megrendelések, raktár

hétköznap 10-16 óráig

30 629-6883 (Eger)

30 995-2238 (Nyíregy.)

30 639-3986 (Budapest)

 30 377 9189 (Debrecen)

rendeles(kukac)futesprofi.hu

kozpont(kukac)futesprofi


Ajánlatkérés - tervezés

ajanlat(kukac)futesprofi.hu


SZAKTANÁCSADÁS

+3630 995 2237

hétköznap 10-16 óráig


Látogató számláló

0
7
4
5
4
4
5

Opten A minősítés


A FUTESUZLET.HU üzemeltetője a PELLE és PELLE Kft. az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője, a vele való üzleti kapcsolat pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.

TOP termékek

Ajánlat kérése: ajanlat(kukac)futesprofi.hu   Szaktanács hétköznap 10-16-ig  30/995 2237

DEVIcomfort - DTIR 100W/m2

DEVI fűtőszőnyeg - DEVIcomfort DTIR-100 - 100W/m2

Devi fűtőszőnyegA DEVIcomfort DTIR-100 fűtőszőnyeg 100W/m2 teljesítménnyel rendelkezik. Legfontosabb tulajdonsága, hogy kéteres kivitel, azaz lerakásnál nem kell visszatérni a végével a termosztáthoz, így egyszerűbb a kivitelezés.

A fűtőkábel vastagsága 4 mm és 1-10m2 területig rendelhető négyzetméterenkénti ugrásban. A fűtőszőnyeg szélessége a szokásos 50 cm, öntapadós hálón. A fűtőkábelek közti távolság 80 mm.

A DEVI elektromos padlófűtés rendszer összetevői a fűtőszőnyegeken kívül  a termosztátok és hőérzékelők, valamint a beépítéshez szükséges kiegészítők. A Devi elektromos padlófűtés kellemes meleget biztosít minden helyiségben, legyen szó lakásról, irodáról, műhelyről, vagy akár tornateremről.

A DEVI fűtőszőnyeg közvetlenül a járólap alatt, a csemperagasztó rétegben elfér, ezért a beépítése gyorsabb és egyszerűbb,  nem kell megvárnia a vastag burkolat kiszáradását. A  DEVImat fűtőszőnyegnek köszönhetően úgy is kialakíthat padlófűtést, hogy a meglévő burkolatot nem kell felszednie: a régi járólapra kerülhet a fűtőszőnyeg majd az új burkolat.

 

Tovább

Fűtőkábelt ott alkalmazhatunk, ahol nagyon bonyolult az alaprajz - a fűtőszőnyeg nehezen fektethető -, illetve más felületi teljesítményt szeretnénk elérni, mint amit a fűtőszőnyeg választék ad.

DEVI fűtőszőnyegek telepítése egyszerűen

1. Először mérje fel a fűtendő helyiség padlófelületét! Készítsen fektetési rajzot és vegye figyelembe, hogy a mosdók, kádak, zuhanytálcák alapterületét le kell vonni a szoba alapterületéből, illetve olyan bútorok alá sem szabad számolni, amelyeknek nincs lába (konyhabútor pl.), mert ezeken a helyeken túlmelegedhet a rendszer, nem tudja hova leadni a hőenergiát.

Mindig megfelelő méretű fűtőszőnyeget válasszon, mivel a fűtőszőnyegek végéből nem lehet levágni, ezért a választott termék mérete legyen mindig egy kicsit kisebb a rendelkezésre álló felületnél. Ha esetleg lerakásnál mégis kimarad egy rész, fejtse vissza a hálóról a fűtőkábelt és helyezze el pl. hosszában a fal mellett.

2. Ezt követően vágjon egy kb. 1 cm átmérőjű vájatot a padlóba, valamint a falba, a vájatba pedig helyezzen be egy műanyag csövet, amibe termosztát szenzorának a vezetéke lesz bevezetve. Minél nagyobb a cső átmérője, annál könnyebb lesz belevezetni a szenzort. A cső végét le kell zárni, hogy a beton, vagy a csemperagasztó ne tudjon belemenni.

3. A DEVI fűtőszőnyegek (DeviComfort vagy DeviHeat)  lefektetése előtt győződjön meg róla, hogy a meglevő padló portalanítva van és száraz,  és megfelelően le van alapozva valamilyen műgyanta alapú alapozóval, mert az öntapadó háló csak így ragad le a felületre.

4. A lerakásnál az egyik faltól indítva terítse ki egészen a szemben levő falig, majd a falat elérve fordítsa vissza a szőnyeget, az öntapadó háló átvágásával "kígyóvonalban" (VIGYÁZAT! NE VÁGJA EL A PIROS FŰTŐKÁBELT!). Így sorban haladva fektesse le a fűtőszőnyeget a teljes padlófelületen. Ha kész a fektetés, műszerrel (ellenállásmérés) ellenőrizze, hogy nem sérült-e meg lerakás közben a fűtőkábel! Természetesen ügyeljen arra is, hogy a DEVI fűtőszőnyeg hidegvége (bekötő kábel) elérjen a termosztáthoz.

5. A kerámia burkolatot kétféle módon is lerakhatjuk. Két ütemes fektetésnél első ütemben beágyazzuk a szőnyeget flex ragasztóba és a teljes száradás után ragasztjuk a burkolatot. Itt a fűtés 2-3 nap után javasolt (teljes kikeményedés). 

Egy ütemben történő ragasztásnál (közvetlenül burkolunk) a ragasztó elég vastag lehet (plusz 4-5 mm-rel nagyobb a szokásosnál), így várjunk a hőmérséklettől függően legalább 6-8 napot a fűtés indításával.

Mindig figyeljünk a padlószenzor megfelelő elhelyezésére is (két fűtőkábel közt) !

Ne feledjük: a fűtőszőnyeg is olyan, mint egy hagyományos padlófűtés, azaz lépésálló hőszigetelés nélküli padlószerkezetbe még temperálásra sem ajánljuk, mert a hőenergia jó része lefelé fog távozni a betonréteg felé!


DEVI elektromos fűtésekkel foglalkozó külön honlapunk: DEVI FŰTÉSEK


Tovább